консультація для дорослих
пн-пт: 8:30-15:30

консультація для дітей
пн-пт: 8:30-15:30

госпіталізація
для дітей

вул. Братиславська, 5а,
м. Київ, 02166

Успішна родинна трансплантація нирки: дружина стала донором для свого чоловіка

09-08-2024

Історія цієї операції почалася набагато раніше.
Десять місяців тому, під час виїзної консультації наших фахівців до Миколаєва, до нас звернулося подружжя – Олег і Тетяна. У Олега ми діагностували критичний стеноз серцевого клапана, який потребував негайної операції.
Ситуація ускладнювалася тим, що вже 6 років Олег жив на гемодіалізі. Тричі на тиждень, по 4 години під апаратом – і так рік за роком.
Здавалося, надії немає: складне захворювання серця стало перешкодою для пересадки нирки, а відсутність функції нирок не дозволяла зробити операцію на серці. Олегу відмовляли в багатьох клініках.
Але не в Інститут серця МОЗ України! Першим етапом кардіохірург Юрій Харенко успішно прооперував серце, запротезувавши мітральний клапан. А після повного відновлення Олега, завідувач відділенням трансплантації та хірургії органів черевної порожнини Михайло Загрійчук провів пересадку нирки від дружини Тетяни.
Тепер обидві проблеми позаду. Олег і Тетяна почуваються добре. Нова нирка працює як треба. Попереду у них – нове життя без діалізу і серцевого болю.
Ця операція стала вже понад сотою родинною трансплантацією в Україні. Кожен такий успіх – це крок вперед для української медицини



Right Menu Icon