консультація для дорослих
пн-пт: 8:30-15:30

консультація для дітей
пн-пт: 8:30-15:30

госпіталізація
для дітей

вул. Братиславська, 5а,
м. Київ, 02166

Участь команди Інституту серця у конгресі Європейської асоціації з екстракорпоральної підтримки життєдіяльності

27-04-2024

З 24 по 27 квітня 2024 р. наші лікарі – Степан Маруняк, Сергій Судакевич та Дарина Ткаченко – взяли участь у конгресі Європейської асоціації з екстракорпоральної підтримки життєдіяльності (EuroELSO) «EuroELSO 2024» у м. Краків, Польща.

На конгресі ми представили наш досвід застосування екстракорпоральної мембранної оксигенації (ЕКМО). Завідувач наукового відділу трансплантації нирок та гемодіалізу Інститут серця МОЗ України, лікар-анестезіолог к.мед.н. Маруняк Степан виступив з доповіддю, в якій проаналізував основні особливості роботи нашого ЕКМО центру під час військових дій.

Також були представлені постерні доповіді від Інституту серця у співавторстві Степана Маруняка, Борис Тодуров, Олег Лоскутов, Софія Чайковська та Гаврил Ковтун. Крім того, наші лікарі взяли участь у тренінговому майстер-класі з підключення ЕКМО під час реанімаційних заходів у дитини у складі міжнародної команди.

Незважаючи на постійні обстріли, блекаут та обмаль ресурсів, наші лікарі продемонстрували, що ЕКМО – це цілком можлива місія, яка дозволяє рятувати життя навіть за таких складних обставин.
Ми щиро сподіваємося, що уже на наступних Конгресах будемо говорити не про роботу нашого центру ЕКМО під час війни, а лише про наші дослідження та досягнення в мирній та вільній Україні.

Щиро дякуємо організаторам та команді EuroELSO за запрошення та всебічну підтримку.



Right Menu Icon