консультація для дорослих
пн-пт: 8:30-15:30

консультація для дітей
пн-пт: 8:30-15:30

госпіталізація
для дітей

вул. Братиславська, 5а,
м. Київ, 02166

Освітній майстер-клас «Складні аспекти ведення пацієнтів із порушеннями серцевого ритму та провідності»

05-06-2024

5 червня 2024 року відбувся черговий освітній майстер-клас «Складні аспекти ведення пацієнтів із порушеннями серцевого ритму та провідності», спільно організований Інститутом серця МОЗ України і кафедрою функціональної діагностики Національного університету охорони здоров’я України імені П.Л. Шупика. Захід було зареєстровано Центром тестування при МОЗ України як захід з безперервного професійного розвитку лікарів, його було проведено в гібридному форматі в лекційній аудиторії кафедри функціональної діагностики.

У насичену програму майже 4-годинного майстер-класу було включено доповіді з найактуальніших питань сучасної аритмології. Зокрема, лікар відділення хірургічного лікування аритмій серця, доктор філософії Ярослав Скибчик розповів про новітні аспекти застосування електричної кардіоверсії. Керівник центру лікування аритмій клініки «Феофанія» доцент Олексій Парацій висвітлив у своїй доповіді сучасні технології катетерного лікування пароксизмальних тахіаритмій і фібриляції передсердь. Доцент кафедри функціональної діагностики Ганна Вережникова детально розповіла про принципи диференціальної діагностики тахікардій з широкими комплексами QRS, а також про роль серцевої ресинхронізаційної терапії та фізіологічної стимуляції провідної системи серця у веденні пацієнтів із внутрішньошлуночковими блокадами. Крім того, у цій доповіді було звернуто увагу на роль урахування внутрішньошлуночкових блокад при виборі антиаритмічних засобів та їх безпечному застосуванні. Завідувач кафедри функціональної діагностики професор Олег Жарінов висвітлив на клінічних прикладах місце антиаритмічної фармакотерапії у веденні пацієнтів з пароксизмальними тахіаритміями в епоху катетерних втручань.

Більш ніж 120 учасників заходу успішно відповіли на спеціально підготовлені лекторами тести і отримають сертифікати БПР. Повний відеозапис майстер-класу доступний для перегляду на Youtube каналі. Ознайомлення з його матеріалами може бути корисним не лише для вдосконалення кардіологів і лікарів з функціональної діагностики, а й для лікарів суміжних спеціальностей, які займаються веденням пацієнтів з порушеннями серцевого ритму.

 



Right Menu Icon